Cirurgia Plàstica

CIRURGIA PLÀSTICA

La cirurgia plàstica, estètica i reparadora és l’especialitat de la medicina que mitjançant la cirurgia busca reconstruir les deformitats i corregir les deficiències funcionals mitjançant la transformació del cos humà. També permet brindar el millorament estètic al remodelar cossos per a fer-los més bells.

La cirurgia plàstica s’ha dividit des d’un punt de vista pràctic en dos camps d’acció:

 • Cirurgia plàstica o reconstructiva:

  Inclou la microcirurgia, està enfocada a dissimular i reconstruir els efectes destructius d’un accident, un tumor o trauma. La cirurgia reconstructiva fa ús de tècniques de trasllat de teixits mitjançant penjalls i empelts (trasplantaments autòlegs de parts del cos sanes a les afectades).

 • Cirurgia estètica:

  Es realitza amb la finalitat de canviar aquelles parts del cos que no són satisfactòries per al pacient. En molts casos, no obstant això, hi ha raons mèdiques (per exemple, mamoplàstia de reducció quan hi ha problemes ortopèdics en la columna vertebral, o la blefaroplàstia en casos greus de blefarochalasis que fins i tot impedeixen la vista).

La diferència entre la cirurgia estètica i la cirurgia reconstructiva o reparadora és a vegades imperceptible, perquè com ja s’ha esmentat molts procediments de la cirurgia estètica vénen a resoldre una patologia que afecta la funció. I, a més, tots els procediments de cirurgia estètica estan fonamentats en uns altres amb fins reconstructors que es van desenvolupar durant les guerres, de fet podríem dir que la cirurgia estètica és un altre cas de tècniques desenvolupades durant les guerres aplicades al món civil.

En els desitjos dels pacients per sotmetre’s a un procediment estètic és freqüent que s’ensopeguin amb xarlatans o mèdics que, si bé han fet altres especialitats, emmalalteixen de l’enfocament indispensable per a practicar la cirurgia plàstica, per la qual cosa provocaran en els pacients més aviat danys i desil·lusió cap a la pràctica de la cirurgia estètica.

De fet els procediments que ells realitzen moltes vegades disten de ser correctes, i si a això agreguem les ja inherents complicacions possibles en aquestes cirurgies els resultats poden ser realment desastrosos. Per això és indispensable que els pacients busquin cirurgians plàstics ben qualificats, per poder tractar correctament els pacients i esbrinar si les expectatives són realistes.

Tractaments que realitzem:

 • Cirurgia Facial

  Rinoplàstia, blefaroplàstia, otoplàstia, bosses de bichat, lífting facial i cervical, lòbuls auriculars esquinçats.

 • Cirurgia mamària

  Augment de mames, mastopèxia, mamoplàstia de reducció, recanvi de pròtesis, ginecomàsties

 • Cirurgia de contorn corporal

  Abdominoplàstia, lipectomia crural, lipectomia braquial, lipoescultura/liposucció, augment de glutis.

 • Cirurgia íntima

  Labioplàstia, lipoestructura genital, liposucció de pubis, clitoroplàstia

 • Cirurgia plàstica de lesions

  Cirurgia reparadora mamària, exèresi de tumors, exèresi de lipomes, correció de seqüeles.