Pell: Dermatologia Estètica – Antiaging

En la Unitat de Dermatologia ens ocupem de la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les patologies de la pell, del pèl, de les mucoses, de les ungles i de les infeccions de transmissió sexual.

Els problemes que més sovint tractem són l’acne, la rosàcia, la caiguda de cabell, la psoriasis, la dermatitis atòpica, les infeccions de la pell, l’excés de sudoració i el càncer de pell.

Any rere any augmenta la incidència de càncer de pell. Això és degut principalment a l’exposició solar crònica i prolongada, encara que també influeixen altres factors com l’edat avançada, la immunosupressió, el fenotip i la predisposició genètica. Els dermatòlegs ens encarreguem de la seva prevenció, diagnòstic i tractament.

Per a arribar a un diagnòstic precís, es realitzen en la pròpia consulta diferents exploracions:

 • Dermatoscòpia:

  Revisió de les lesions pigmentades de la pell amb un dispositiu d’augment i llum polaritzada per a un millor diagnòstic i seguiment.

 • Tricoscòpia:

  Tècnica amb un dispositiu d’augment i llum polaritzada per a un millor diagnòstic i seguiment de les patologies del cabell.

 • Cultiu:

  Per al diagnòstic de les infeccions de la pell, el pèl, les mucoses i les ungles per bacteris, virus o fongs.

 • Biòpsia cutània:

  Presa d’una petita mostra de pell per a diagnòstic. Requereix 1-2 punts.

Una vegada diagnosticada la patologia, també la tractem. Moltes vegades és possible realitzar el tractament en la pròpia consulta mitjançant diferents tècniques.

Dins dels tractaments que realitzem, s’inclouen els següents:

 • Crioteràpia:

  Tractament amb nitrogen líquid de berrugues i altres lesions cutànies, com són les queratosis actíniques, les seborreiques o els fibromes.

 • Curetatge i electrocoagulació:

  Extirpació de lesions cutànies sense donar punts, fent una petita cremada.

 • Infiltracions:

  Introducció de substàncies mitjançant una agulla molt fina en la pell per al tractament de diferents patologies.

 • Extirpacions cutànies:

  Eliminació de lesions de la pell amb posterior sutura amb punts. En funció de la mena de lesió i localització requerirà punts en les capes profundes de la pell i punts superficials. Aquest tipus de tractament habitualment es realitza en quiròfan mitjançant anestèsia local. La cirurgia és ambulatòria.

 • Teràpia fotodinàmica:

  És un tractament per a la prevenció del càncer cutani i del carcinoma basocel·lular superficial sense cirurgia. Consisteix en l‘aplicació d’un fotosensibilizant i posterior exposició a una font de llum per a destruir les cèl·lules precanceroses o canceroses.

La dermatologia també s’encarrega de la cura de la pell sana, per la qual cosa realitzem tractaments per a millorar el seu aspecte i reduir els signes de l’envelliment.

Amb el pas dels anys es produeix l’envelliment que s’accelera amb l’exposició solar i a altres agents externs. Es produeix una pèrdua d’os i dels compartiments grassos que hi ha per sota de la pell i un augment del to muscular, la qual cosa es tradueix en aparició de les arrugues i pèrdua dels volums, com en els pòmuls i en els llavis. També es produeixen deshidratació i disminució de col·lagen i elastina, apareixent la flaccidesa i les arrugues fines.

Actualment, comptem amb un ampli ventall de tractaments per a revertir l’envelliment. Prèviament a realitzar qualsevol d’ells es realitza una valoració personalitzada, sempre buscant resultats naturals, harmònics i duradors.

Dins dels tractaments que realitzem, s’inclouen els següents:

 • 1- Farciments:

  consisteixen en l’ús d’àcid hialurònic per a reposició de volums, solcs i remodelat de les faccions facials. L’àcid hialurònic té les capacitats d’atreure aigua i produir col·lagen. És un producte de farciment reabsorvible, amb una durada de 6 a 18 mesos en funció del seu tipus i composició. Tot són tractaments ambulatoris ben tolerats que es poden fer amb anestèsia en crema o boig-regional. L’efecte és immediat i millora en les següents setmanes. Es poden realitzar durant tot l’any. Cada pacient requerirà un tipus de farciment i una quantitat en funció dels signes que vulguem corregir i dels volums perduts.

  Quines zones podem tractar amb farciments?

  • Solcs: farciment de línies de marioneta o solcs nasogenians.
  • Lífting de lligaments: dipòsits d’àcid hialurònic en punts estratègics de la cara per a aconseguir un efecte tensor.
  • Llavis: hidratació, perfilat o voluminització dels llavis.
  • Pòmuls: Dipòsits d’àcid hialurònic per a projectar o voluminitzar el pòmul.
  • Masculinització: Dipòsits d’àcid hialurònic en els angles facials per a projectar els angles i obtenir un aspecte més varonil.
  • Hidratació i millora de la qualitat de la pell: aquest tractament consisteix a realitzar múltiples injeccions d’àcid hialurònic amb vitamines en tota la cara o en l’escot a nivell superficial per a obtenir una hidratació profunda, millorar el seu aspecte i corregir arrugues fines.
 • 2- Làser - IPL:

  La llum premuda és una font de llum que permet eliminar taques, rojors i estimula la producció de col·lagen. Per tant, els seus efectes són homogeneïtzar el to de la pell i millorar la seva textura, reduir els porus, aportar lluminositat i reduir les arrugues fines. Sol ser necessari fer diverses sessions (de 2 a 5 segons la patologia) amb interval de 3-4 setmanes. Es realitza d’octubre a maig.

  Amb la llum premuda podem tractar:

  1. Rojors
  2. Taques
  3. Cicatrius
  4. Millorar la qualitat de la pell
 • 3- Peelings:

  Consisteixen en l’aplicació de substàncies químiques sobre la pell que produeixen una exfoliació per a estimular la seva renovació. La profunditat del peeling variarà segons la patologia que es vulgui tractar. Els peelings més habituals són els superficials i els mitjans.

  Els peelings són tractaments ambulatoris i no requereixen anestèsia. Es produeixen enrogiment i/o descamació després del tractament, que durarà des de pocs dies a 1 o 2 setmanes en funció de la profunditat del peeling. El nombre de sessions és variable segons la patologia que es desitgi tractar.

  Amb els peelings es redueixen les taques, les cicatrius, les arrugues fines, es millora la textura de la pell i es tanquen els porus.

  Preferiblement es realitzen d’octubre a maig.

 • 4- Microneedling:

  Les microagulles o microneddling són un tractament per a millorar la qualitat de la pell, les arrugues fines, les cicatrius i les taques que consisteix a facilitar la penetració de principis actius en la pell mitjançant un dispositiu de microagulles. El tractament és completament personalitzat ja que els principis actius utilitzats varien en funció de la patologia que es desitja tractar. Es pot fer amb crema anestèsica. El nombre de sessions és variable segons la patologia que es desitgi tractar.

 • 5- Rejoveniment de Parpelles i Coll (Beautifeye i Beautineck):

  Aquest protocol combina un peeling de la zona amb posterior aplicació d’àcid hialurònic i vitamines mitjançant un dispositiu amb microagulles per a millorar la pigmentació, les arrugues i la qualitat de la pell de parpelles i coll. El tractament és pràcticament indolor i no produeix hematomes. Es pot fer durant tot l’any.